Rockchip annab välja AI ISP / intelligentse kodeerimise / mitme silmaga splaissimismasina nägemistehnoloogia, et edendada digitaalse luure versiooniuuendusi erinevates tööstusharudes

- 2023-08-21-

Hiljuti tõi Rockchip turule kolm peamist masinnägemistehnoloogiat, mis põhinevad lipulaeval RK3588 ja nägemisprotsessoritel RV1126, RV1109 ja RV1106: mitme silmaga õmblemine, AI ISP ja intelligentne kodeerimine, mis parandavad igakülgselt lõpptoodete tehisintellekti jõudlust ja pildikvaliteeti. kodeerimise tõhusus, mis võimaldab nutikaid uuendusi mitmes valdkonnas ja stsenaariumis, nagu tööstuslik tootmine, turvaline linn, kontor, haridus ja nutikas kodu.



Kolm uut visuaalset tehnoloogiat pildikvaliteedi ja kodeerimise tõhususe igakülgseks parandamiseks

Mitme kaameraga õmbluslahendus, mis põhineb RK3588, RV1126 ja RV1106, võib vastata erinevatele tootenõuetele. RK3588 mitme silma splaissilahendus, kahe 24M ISP töötlemisvõimalusega, sisseehitatud Rockchipi enda väljatöötatud ISP3.0, täiustatud HDR-i sünteesi ja mitmetasandilise müravähendusalgoritmiga, suudab realiseerida kõrge dünaamilise stseenide ja öise nägemise efektide üksikasjalikud jõudlusnõuded. tähevalguses stseenides Nõuded; toetab 2–6 võrgusilma anduri sisendit, mis võimaldab panoraamõmblust; toetab 8K@30fps H264/265 kodeeringu väljundit, kõrglahutusega ja sujuvat video salvestamist; sisseehitatud mitmetuumaline NPU, mis pakub kuni 6TOPS-i arvutusvõimsust, mis vastab tipptasemel IPC keerukate stseenide videostruktuuri nõuetele. Binokulaarsed õmbluslahendused RV1126 ja RV1106 toetavad horisontaalset FOV 170-kraadist õmblust ning eraldusvõime toetab vastavalt 4M25 ja 2M15 kaadrit. Nende hulgas on RV1106 binokulaarne splaissilahendus turul eelistatud lahendus, millel on kõrge hind.Kiibiõmblemise jõudlusRK35884 võrgusilma 8M30 raami8 võrgusilma 4M30 raamRV1126Binokli 4M25 raamRV1106Binokli 2M15 raami.


RV1126/RV1109 AI ISP lahendusel on kaks sisseehitatud põhialgoritmi, vähese valguse müra vähendamine ja intelligentne täiustamine. Vähese valguse müra vähendamine põhineb tehisintellekti algoritmidel ning süvaõpe toimub videote ja piltide pildimüra andmetel; intelligentne täiustamine muudab detailid selgemaks tänu detailide ülitundlikkusele ja kohanduvale tekstuuriparandusele. Tuginedes kahte tüüpi algoritmide omadustele, võib RV1126/RV1109 IPC-lahendus panna tootel ilmnema ilmseid eeliseid erinevates keerulistes valguskeskkondades, näiteks vähese valgusega ja vähese valgusega keskkondades, mis ei näita siiski määrdumist, vähest müra ja selgemad pildid.


RV1106 intelligentse kodeerimisskeemi eesmärk on pakkuda klientidele ülimadala bitikiirusega teostatavat lahendust. Sellel on kolm eelist. Esiteks kõigub väljundi bitikiirus dünaamiliselt vastavalt stseeni keerukusele ja ROI proportsioonile, mis võib parandada ROI pildikvaliteeti ja hoida mitte-ROI pildikvaliteeti muutumatuna. Bitikiirust vähendatakse oluliselt, et säästa edastuse ribalaiust; teiseks on pildikvaliteet garanteeritud subjektiivselt kadudeta, vähendades samas bitikiirust. Pärast välitingimustes tehtud GOP-i võrdlust ja tegelikku mõõtmist, eeldusel, et samas stseenis on sama bitikiirus, on RV1106/RV1103 lahendusel parem pildikvaliteet kui teistel turul pakutavatel lahendustel ja liikumise määrdumise konvergentsi mõju on parem; kolmandaks staatiline Stseenis salvestatakse bitikiirus adaptiivselt. Katsetingimustes 1440P 15 kaadrit sekundis on bitikiirus rohkem kui 20 korda madalam kui tavapärasel režiimil. Pildistamispilt on kõrglahutusega ja videomaht väiksem, mis võib säästa salvestusruumi ja tagada video sujuva taasesituse nõrgas võrgukeskkonnas.


Rockchipi masinnägemise seeria lahendused on kasutusel erinevates tööstusharudes

Tööstuslike nägemisrakenduste jaoks hõlmavad Rockchip RK356X ja RV1126 kiipe kasutavad tooted peamiselt nutikaid koodilugejaid, tööstuslikke kontrollkaameraid ja 3D-printimisseadmeid. Tööstuslikud kaameratooted, mis põhinevad Rockchipi enda väljatöötatud Interneti-teenuse pakkuja ja NPU jõudlusel, suudavad hõlpsasti lahendada vöötkoodikahjustusi, uduseid printimisi, madalat kontrastsust ning äärmiselt väikeseid vöötkoode ja muid koodi lugemise probleeme, vöötkooditeabe täpset ja usaldusväärset hankimist.



RV1126-ga varustatud 3D-printimise seadmed võivad toetada printimisprotsessi põhietappide tehisintellekti reaalajas automatiseerimist (täisautomaatne topeltliigne nivelleerimine, AI esimese kihi skaneerimine, praetud nuudlite tuvastamine), sisseehitatud laserradar millimeetri taseme jaoks. mõõtmine, printimiskiirus 500 mm/s, Pakkuge kasutajatele enneolematut nutikat printimiskogemust.




Esiotsa ja esiotsa nägemisrakenduste jaoks

IPC-d, aku-IPC-d, nutikat uksekella, nutikat kaamerat ja muid tooteid, mis kasutavad Rockchipi uue põlvkonna masinnägemislahendust RV1106 ja RV1103, on küpselt kasutatud kodus, kogukonnas, linnaliikluse juhtimises ja muudes stsenaariumides. Tootevorm hõlmab binokulaarset püstoli-kuuliühendusega kõik-ühes masinat, kanduri kallutatavat masinat, püstoli masinat jne.



RK3588-l põhinev NVR-lahendus on kommertskasutusse võetud peamiste terminalibrändide turul. See toetab 32-kanalilist 1080P30 H.264/H.265 video dekodeerimist, 24-kanalilist perimeetri tuvastamist ja 32-kanalilist intelligentset dünaamilist tuvastamist; RockIVA algoritmikomplektiga toetab see võtmed kätte näotuvastuse, perimeetri tuvastamise, intelligentse liikumistuvastuse (inimesed ja sõidukid) mudeleid.

Sisse- ja väljapääsude kontrollimise rakendused, intelligentsete juurdepääsukontrolli väravalahendustega RV1126 ja RV1109 varustatud terminalirakendused, peamiselt näotuvastuse juurdepääsukontrolli tööaja jälgimise masinate, video uksekellade ja kõik-ühes tunnistajate kontrollimasinate kujul. Lahendusel on sisseehitatud suure arvutusvõimega NPU, mis suudab realiseerida kiiremat ja täpsemat näotuvastust, maskide tuvastamist ja reisijatevoo statistikat. See toetab reaalajas tuvastamist täpsusega kuni 98,48%. Kontori turvalisuse tagamiseks suudab see tõhusalt eristada kõrglahutusega fotosid, PS-i, 3D-mudeleid, elektroonilisi ekraane, näo muutmist ja muid võlts- ja petturlikke tegevusi.


AI + masinnägemise tehnoloogia annab sündmuskohale jõudu ja sellest on saanud ainus viis intelligentseks uuendamiseks kõigil elualadel. Rockchip jätkab kõvasti tööd masinnägemise uue raja kallal ning jätkab suure jõudlusega, kõrge stabiilsusega AIoT-kiibitehnoloogia ning täiusliku tarkvara ja riistvara tehnilise toe pakkumist turvaliste linnade, nutikate kogukondade, nutika transpordi, nutika kontorihariduse ja muu jaoks. väljad.