Kas kaamerasse häkiti? Mida peaksin tegema, et vältida otseülekannet?

- 2022-11-09-

Tänapäeval on inimesed turvameetmetest üha teadlikumad. Paljud inimesed paigaldavad oma kodudesse kaamerad, et näha, mis kogu aeg toimub. See võib takistada sissemurdjaid, kui kedagi pole, või hoolitseda pereliikmete, näiteks vanurite eest.



Kaamerate populaarsuse tõttu on aga järjest rohkem inimesi mures oma privaatsusprobleemide pärast. Nad muretsevad õnnetuste pärast ilma kontrollitavate tõenditeta. Kui nad paigaldavad kaamerad, muretsevad nad häkkimise pärast.



Esiteks on turul kahte tüüpi kaameraseiret. Üks on kohalik jälgimine, ei pea ühegi võrguga ühendust looma. See sisaldab kaamerat, videosalvestit ja kohalikku kõvaketast. Seda tüüpi jälgimine on suhteliselt turvaline, sest seni, kuni võrk pole ühendatud, ei toimu kaugsissetungi.



Teine tüüp on juhtmevaba valve, mis paigaldatakse tavaliselt koju või ettevõttesse ja mida saab igal ajal vaadata mobiiltelefonist või arvutist juhtmevaba võrgu kaudu.

Ja selles teises olukorras on isiklik privaatsus lihtne paljastada. Üldjuhul tuleb kodukaameraid jagada koduse traadita võrguga. Kui keegi teab traadita ühenduse parooli, võib see tungida teie kaamerasse, et kontrollida järelevalvet.



Kuigi tavainimeste jaoks võib juhtmevaba paroolide murdmisel olla teatud lävi, on see häkkerite jaoks käkitegu. Kui traadita ühenduse parool on murtud, saavad nad IP-aadressi või kõvakettasalvesti. Kui kaamera parool on liiga lihtne või kasutate vaikeparooli, oleks see pahalaste jaoks tühiasi.



Mõned inimesed teevad isegi kodukaamerate purustamise tarkvara, et müüa kasumit. See murdmistarkvara murrab teie kodumarsruudi võrgu IP-aadressi, seejärel tungib võrku ja juhib lõpuks kaamerat pildistamiseks, pildistamiseks ja muuks käitumiseks.




Ühesõnaga, kuni tooted on Internetiga ühendatud, on sissetungimise oht olemas, kuidas neid riske vältida?

Esiteks proovige valida kohalik salvestuskaamera, mis ei ole Internetiga ühendatud, mis võib oluliselt vähendada privaatsuse lekke ohtu. Teiseks, kui raskuste säästmiseks valida Interneti-kaamera, peaksite kaamera paigaldamisel proovima valida ka toote turvalisuse kvalifikatsiooni, kuna seadme krüpteerimisfunktsiooniga on kõige parem kasutada topeltautentimist.

Ehk siis seadmesse sisselogimisel on vaja parooli autentimist ja mobiiltelefoni kinnituskoodi. Ärge määrake parooli määramisel liiga lihtsalt. Parem on parooli regulaarselt vahetada.



Teine eesmärk on vältida kaamerate paigaldamist privaatsetesse kohtadesse, nagu magamistuba või vannituba, ja vältida kummaliste asjade tegemist kohtades, kus kaamerad saavad jälgida. Miks kaameratesse häkitakse, on põhjuseks peamiselt kellegi vaimsed moonutused ja kui nad leiavad, et sisu on selge, on väiksem tõenäosus, et teid hiljem rünnatakse. Muidu, isegi kui muudate oma parooli, äratate teistes âstiimulit häkkimist jätkama.