PCB trükkplaatide levinumate probleemide tuvastamine ja lahendamine

- 2021-11-10-

Levinud probleemide tuvastamine ja lahendaminePCB trükkplaat
LevinudPCB trükkplaatrikked koonduvad peamiselt komponentidele, nagu kondensaatorid, takistid, induktiivpoolid, dioodid, trioodid, väljaefekttorud jne. Integreeritud kiibid ja kristallostsillaatorid on ilmselgelt kahjustatud ning intuitiivsem viis nende komponentide rikete üle otsustada on Silmad, mida jälgida. Elektrooniliste komponentide pinnal on ilmselgeid põletusjälgi, mis on ilmselt kahjustatud. Selliseid rikkeid saab lahendada probleemsete komponentide otse asendamisega uutega.
Loomulikult ei saa palja silmaga jälgida kõiki elektroonikakomponentide kahjustusi, nagu eelpool mainitud takistid, kondensaatorid, dioodid jne. Mõnel juhul pole kahjustust pinnalt näha ja see tuleb parandada professionaalsete kontrollivahenditega. Üldkasutatavate kontrollide hulka kuuluvad: multimeetrid, mahtuvusmõõturid jne, kui teatud elektroonikakomponendi pinge või voolutugevus tuvastatakse normaalsest vahemikust väljas, näitab see, et komponendis või eelmises komponendis on probleem. Vahetage see otse välja ja kontrollige, kas see on normaalne.
Kui komponent on katki, saab tuvastada, kas seda vaadeldakse silmadega või tuvastatakse instrumendiga, kuid mõnikord tekib PCB plaadi komponente andes probleeme, mida ei saa tuvastada, kuid trükkplaat ei tööta korralikult. Juhtum. Paljud algajad puutuvad kokku sellise probleemiga ja neil pole muud valikut, kui teha uus tahvel või see osta. Tegelikult võib sellises olukorras paljudel juhtudel komponentide jõudlus olla ebastabiilne komponentide koordineeritud töö tõttu paigaldusprotsessi ajal.
Sellisel juhul pole instrument enam abiks. Võite proovida hinnata rikke võimalikku ulatust voolu ja pinge põhjal ning püüda seda võimalikult palju vähendada. Kogenud insener suudab küll kiiresti rikkepiirkonna kindlaks teha, kuid milline konkreetsetest komponentidest on katki, kuid 100% kindel see pole. Ainus võimalus on proovida kahtlast komponenti asendada, kuni probleemne komponent on leitud.
PCB circuit board