Otsustage PCB plaadi kihtide arv

- 2021-11-10-

Otsustage kihtide arvPCBjuhatus
1. Eesmärk:PCBtahvleid kasutatakse erinevat tüüpi lihtsates kuni keerukates elektroonikaseadmetes. Seetõttu peate välja selgitama, kas teie rakendusel on minimaalsed või keerulised funktsioonid.
2. Nõutav signaali tüüp: kihtide arvu valik sõltub ka signaali tüübist, mida nad peavad edastama. Signaal jaguneb kõrgsageduslikuks, madalsageduslikuks, maanduseks või võimsuseks. Rakenduste jaoks, mis nõuavad mitut signaalitöötlust, vajate mitmekihilist PCB-d. Need ahelad võivad vajada erinevat maandust ja isolatsiooni.
3. Läbiva augu tüüp: läbiva augu valik on veel üks oluline tegur, mida tuleb arvesse võtta. Kui otsustate viaad matta, võib teil vaja minna rohkem sisemisi kihte. Seetõttu saate vastavalt täita mitmekihilisi nõudeid.
4. Nõutav signaalikihtide tihedus ja arv: PCB kihtide arv põhineb samuti kahel olulisel teguril - signaali kiht ja kontakti tihedus. Kihtide arv PCB-plaadil suureneb, kui kontakti tihedus väheneb. Nõela tihedus on 1,0.
5. Vajalik tasandite arv: PCB plaadi toite- ja maatasapinnad aitavad vähendada EMI-d ja varjestada signaalikihti. Seetõttu sõltub kihtide valik taas vajalike tasapindade arvust.
6. Tootmiskulud: kuigi see on põhinõue, on see üks otsustavaid tegureid kihtide arvu valimisel 1-20 kihisPCBtahvli disain. MaksumusPCBplaadi valmistamine sõltub mitmest kihist. Mitmekihilised PCB-plaadid on kallimad kui ühekihilised PCB-plaadid. Tootmiskulud sõltuvad suuresti ülaltoodud nõuetest.
PCB board